de KiesKwies

mei 18, 2009

Het initiatief van de KiesKwies is goed, omdat de bevolking – en vooral de groep jongvolwassenen – meestal niet op de hoogte is van wat er gebeurt binnen Europa en de Europese Unie. De KiesKwies plaatst op een ludieke manier de instellingen in de kijker, zonder het al te kinderachtig te maken.

Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om het niveau van je tegenspelers te bepalen. Hierdoor wordt de deelnemer meteen verplicht om zijn eigen kennis over het Europees beleid in vraag te stellen.

Ook door na elke vraag het correcte antwoord te geven, laat de maker van het spel duidelijk weten dat de quiz hoofdzakelijk een informatief aspect heeft. Of de speler nu het juiste antwoord heeft gekozen of niet, hij leert in ieder geval iets bij.

De vragen zijn bovendien zo opgesteld dat de nieuwsgierigheid van de deelnemer wordt geprikkeld. Als speler wordt je aangezet om na te denken over de EU.

Een mindere zaak is het feit dat er geen reclame wordt gemaakt voor de KiesKwies. Een educatiemiddel zoals dit spel verdient meer aandacht en de mensen die het spel spelen zijn waarschijnlijk de personen die al het meest op de hoogte zijn van de Europese werking.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: