Mohammed Ali onverslagen: een verslag

december 7, 2008

Op vrijdag hebben we een documentaire gezien over Mohammed Ali in het kader van het maatschappelijke topic ‘sport’. Hieronder volgt een kort verslag.

Een sterk element in deze documentaire vond ik het overvloedige gebruik van beeldmateriaal van die tijd zelf. Bij documentaires is het vaak dat men meer dan de helft van de tijd mensen laat zien, die in een zetel hun uitleg zitten te geven over een situatie en dat kan gemakkelijk tot verveling leiden. Ook dat men heeft gekozen om de beelden in een vierkant te plaatsen, vond ik een positief punt.

Een negatief punt was dat deze documentaire aan een kwaaltje lijdt, waaraan vele documentaires in hetzelfde bedje ziek zijn: alles in het lang en in het breed uitsmeren. Het is positief dat men de nadruk wil leggen op de verandering in zelfidentificatie van de ‘Afro-Americans’, maar men bood zoveel beelden en ongestructureerde informatie aan dat het heel onoverzichtelijk en langdradig werd.

Daarom zou ik nog meer gesnoeid hebben in de speeches en interviews met M. Ali, die – geef ik toe – vaak grappig waren en de beschrijving van de personen rondom hem inkorten. Daarnaast zou ik beter overwogen hebben wanneer fragmenten van muziekconcerten in het verhaal in te voegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: